transport gratuit PE TERITORIUL ROMANIEI la comenzile ce depasesc 4800 lei

Bucatarii de lux - sfaturi de amenajare

Bucataria este locul in care ne bucuram de mese alaturi de familie si poate si de un pahar de vin alaturi de prieteni din cand in cand. Asadar, o bucatarie nu ne ofera doar hrana fizica, ci si hrana sufleteasca. In aceste conditii este absolut normal ca din ce in ce mai multi oameni sa-si doreasca o bucatarie luxoasa in care sa se simta mai ceva ca un Masterchef. Pentru bucatarii de lux marca Romina Furniture, urmati sfaturile de mai jos.

 

Obiecte de mobilier

Bucatariile de lux moderne sau clasice nu apar ca prin minune in locuinta dumneavoastra, ci trebuie amenajate, baza fiind obiectele de mobilier. Iata ce obiecte puteti integra in acest design pentru a obtine o amenajare luxoasa!

  • Insula de bucatarie
    Cu greu veti descoperi bucatarii de lux cu insula care sa nu va placa! Acest element plasat in centrul bucatariei si separat de tot restul mobilierului este un trend relativ recent in Romania, care s-a impus datorita functionalitatii sale. Spatiul aditional poate fi folosit pentru a gati, a depozita diverse accesorii de bucatarie sau chiar pentru a lua masa, in functie de preferinte. Mai nou sunt la mare cautare si blaturile duble.

  • Masa de bucatarie
    Bucatariile ceva mai spatioase vor include chiar si o masa de bucatarie, element asupra caruia veti avea cea mai mare putere de decizie. Acest element poate fi personalizat dupa bunul plac si in functie de nevoi, putand astfel sa alegeti varianta de masa cu blat din lemn sau cu sticla pictata manual.

Noi va sfatuim sa alegeti doar cele mai bune materiale pentru mobila de bucatarie, de preferat lemnul masiv, durabil si de incredere. In cazul in care va doriti o bucatarie cu adevarat unica, nu ezitati sa apelati la serviciile noastre de mobila la comanda, echipa Romina Furniture fiind capabila sa execute piese la comanda in functie de dimensiunile si pretentiile de design ale clientilor. Doar asa puteti avea o bucatarie de lux cu adevarat unica. Nu uitati ca serviciul nostru include si transport si montaj, pe langa masuratori si prezentare 3D, asadar dumneavoastra trebuie doar sa va hotarati asupra unui design.

Veti avea de asemenea mai multe optiuni in ceea ce priveste personalizarea mobilei de lux pentru bucatarie, prin alegerea butonilor si a manerelor sau a finisajelor.

 

Stilul ales

Chiar daca in mare stim deja ce obiecte de mobilier vor alcatui designul bucatariei de lux, aspectul acestora va fi categoric influentat de stilul de amenajare ales pentru intregul proiect. In general noi preferam fie stilul clasic, fie cel modern, din acestea fiind derivate si celelalte. Pentru iubitorii stilului clasic vom recomanda lemnul masiv, natural sau lacuit. Desigur, pentru un aspect ceva mai contemporan, puteti combina aceste materiale naturale cu unele mai actuale, lucioase sau mate. De preferat va fi ca paleta de culori sa fie una neutra, de pilda situatia in care veti alege un design din metal si marmura.

O bucatarie de lux va beneficia si de pe urma unui blat de lucru din piatra naturala, granit, marmura, asta in bucatariile clasice, sau inox, in cazul unui design ceva mai modern, in care arzatoarele plitei si chiuveta sunt incorporate in blat fara imbinari vizibile. Stilul industrial este de asemenea preferat pentru bucatariile de lux moderne, acesta aducand cu sine si avantajul intretinerii facile a materialelor. Tot la capitolul stil se vor incadra si: 

  • Mobila de bucatarie care permite depozitarea la vedere, pe rafturi suspendate, nu dulapuri.
  • Faianta personalizata, cu aspect stropit sau mozaic. Aceasta se va aplica doar pe un singur perete al bucatariei si va fi mata sau lucioasa.
  • O alta semnatura a bucatariilor de lux este si frigiderul incorporabil de vinuri, in aceleasi culori cu restul electrocasnicelor sau in culori complementare cu mobila.
  • Hota din otel care va atrage toate privirile si va da impresia unei bucatarii profesionale.

 

Alte elemente relevante

Pe langa toate cele enumerate mai sus, o bucatarie luxoasa va arata si mai bine daca iluminarea va fi una de calitate, aceasta fiind factorul care poate pune in valoare rafinamentul detaliilor si materialele folosite. Pe langa lumina directa va puteti folosi si de lumini LED sau spoturi in interiorul corpurilor de mobilier, creand astfel o atmosfera selecta.

Nu uitati nici de decoratiunile alese in functie de gusturile dumnevoastra si de plante, acestea completand perfect decorul unei bucatarii de lux prin oferirea de vitalitate si prospetime. Daca preferati stilul rafinat, optati cu incredere pentru minimalism in amenajarea bucatariei.

Pretul unei bucatarii de lux sta in atentia la detalii, materialele de calitate si in cat de bine va fi planul de proiect pus la punct.