transport gratuit PE TERITORIUL ROMANIEI la comenzile ce depasesc 4800 lei

Camera bebelusului - sfaturi si idei de amenajare

Amenajarea camerei bebelusului este un proiect care necesita atentie maxima la detalii, deoarece fiecare piesa de mobilier, fiecare obiect decorativ si fiecare accesoriu trebuie sa indeplineasca, in primul rand, doua calitati esentiale: siguranta deplina si functionalitate maxima.

Desigur, suntem convinsi ca pentru camera copilului dumneavoastra va doriti, in egala masura, piese de mobilier care se mai remarca printr-o calitate deosebit de importanta pentru crearea unei atmosfere placute, relaxante si intime, anume designul, fie el clasic, elegant sau atemporal. Alegerea unor piese de mobilier perfect sigure pentru sanatatea bebelusului dumneavoastra, practice si cu un design rafinat reprezinta o investitie pe termen lung. Astfel, nu va trebui sa ganditi un nou proiect de amenajare in doar cativa ani, odata ce copilul dumneavoastra va creste si va avea nevoi si preferinte diferite.

Specialistii din echipa Romina Furniture v-au pregatit o serie de sfaturi usor de pus in aplicare, ce va vor ajuta sa transformati camera bebelusului intr-un spatiu sigur si armonios.

 

Culorile potrivite pentru amenajarea camerei bebelusului

Versatile, clasice si usor de asortat cu aproape orice, culorile neutre (alb, gri, crem) sunt o alegere excelenta pentru amenajarea camerei bebelusului. In plus, le putem considera „fara varsta”, deoarece sunt potrivite atat pentru copiii de doar cateva luni, cat si pentru prescolari sau chiar adolescenti.

Sigur, puteti personaliza peretii dupa bunul plac, cu ajutorul stickerelor decorative sau al tapetului, usor de aplicat si de indepartat. Le puteti inlocui odata cu trecerea timpului, odata ce micutul dumneavoastra isi schimba gusturile. Ba chiar va incurajam sa-l invitati pe el sa-si exprime preferintele si sa-si aleaga tapetul preferat, atunci cand va creste. Alte culori versatile, care contribuie la crearea unei atmosfere prietenoase, sunt cele pastelate, insa cel mai longeviv impact il are culoarea naturala a lemnului de stejar lacuit, iar pentru asta va invitam sa vedeti modelele din Colectia Pandora.

 

Calitatile esentiale pe care trebuie sa le aiba mobilierul pentru camera bebelusului

Mobilier non-toxic
Cand vine vorba despre alegerea mobilierului perfect pentru camera bebelusului, este esential sa alegeti, in primul si in primul rand, piese non-toxice. Mobilierul Romina Furniture este certificat Greenguard Gold, ceea ce inseamna ca fiecare produs a fost testat si scanat de peste 10.000 de chimicale si peste 360 de compusi organici, precum formaldehida sau ftalati, care polueaza aerul din interior si faciliteaza dezvoltarea problemelor de sanatare, asa cum este astmul sau chiar cancerul. Va invitam sa cititi aici mai multe informatii utile despre ce presupune certificarea Greenguard Gold.

Mobilier sigur
Nivelul de siguranta a mobilierului pentru camera bebelusului depinde de modul de asamblare a acestuia. De aceea, mestesugarii Romina Furniture folosesc doar imbinarea in coada de randunica, o solutie traditionala si minutioasa de constructie, utilizata si de generatiile anterioare. Acest mod de asamblare asigura rezistenta pieselor de mobilier la incarcare, mutare, precum si la variatiile de temperatura si umiditate.

Mobilier rezistent
Materialele naturale si in special lemnul masiv de fag si stejar asigura o rezistenta pe termen lung a mobilierului: de cel putin trei generatii. In tot acest timp, fiecare piesa fabricata din lemn masiv isi pastreaza aspectul impecabil. Asadar, optand pentru piese de mobilier din colectiile noastre dedicate amenajarii camerei copilului, aveti garantia ca acesta se va bucura de ele si in primii ani de viata, dar si atunci cand va deveni adolescent sau chiar adult.

 

Piesele de mobilier esentiale pentru camera bebelusului

Patutul convertibil pentru bebelus
Sigur, functional, dotat cu o saltea confortabila - iata cum ar trebui sa fie patutul perfect pentru camera bebelusului. Si conceput sa fie folosit pe termen lung, am mai adauga noi. Una dintre principalele provocari presupuse de alegerea patului pentru bebelus consta in faptul ca, in mod normal, acesta ar trebui inlocuit in doar cativa ani. Nu si atunci cand optati pentru un patut convertibil pentru bebelus. Concret, ce inseamna acest lucru? Un patut convertibil este insotit de un kit complet de conversie, care va ofera oportunitatea de a beneficia de functionalitate si longevitate, patutul transformandu-se in timp in pat de dormitor cu dimensiuni de 1400 x 2000 mm. Astfel, copilul dumneavoastra se va bucura, in acelasi pat, de un somn odihnitor si in primii ani de viata, dar si odata ce va deveni adult. Asadar, dincolo de latura functionala, putem spune ca o astfel de investitie are si o profunda valoare emotionala, intrucat patutul va creste odata cu puiul de om.

Comoda multifunctionala
O comoda multifunctionala indeplineste atat rolul de spatiu de depozitare, fiind dotata cu multiple sertare, cat si rolul de masuta de schimbat bebelusul. Practic, alegand o piesa de mobilier multifunctionala, valorificati la maximum spatiul pe care il aveti la dispozitie, fie el de dimensiuni mai putin generoase. Puteti alege comoda din aceeasi colectie cu patutul sau, daca doriti sa personalizati spatiul dupa bunul plac, puteti opta pentru piese de mobilier din colectii diferite, dar care se armonizeaza perfect.

Dulapul
O singura comoda s-ar putea sa nu fie suficienta pentru depozitarea si organizarea tuturor hainutelor, jucariilor si accesoriilor copilului dumneavoastra. De aceea, va recomandam ca pe langa comoda sa adaugati in camera bebelusului si unul sau mai multe dulapuri, in functie de nevoi si de spatiul pe care il aveti la dispozitie. Puteti opta pentru un dulap clasic, cu un design atemporal, sau pentru unul modern.

Puteti personaliza fiecare piesa de mobilier Romina Furniture dupa bunul plac. Alegeti finisajele dorite, asigurandu-va insa ca acestea se asorteaza unele cu celelalte. Dupa cum am spus, nu este musai sa va limitati la piesele de mobilier dintr-o singura colectie, le puteti combina daca asa simtiti nevoia, insa acordati o atentie sporita detaliilor, astfel incat acestea sa creeze impreuna o poveste armonioasa.

Nu in ultimul rand, puteti adauga in camera bebelusului piese de mobilier precum o biblioteca sau cateva corpuri suspendate pentru organizarea obiectelor. S-ar putea ca acestea sa nu fie absolut necesare in primele luni de viata ale copilului, insa daca preferati sa ganditi totul pe termen lung si sa va asigurati ca dormitorul micutului dumneavoastra va fi complet dotat inca de la inceput, nu ezitati sa le includeti in decor.

Luati in considerare insa dimensiunile spatiului de care dispuneti. Daca acesta este mai degraba mic, atunci orientati-va catre corpuri de mobilier suspendate, care va ajuta sa castigati spatiu pe orizontala.

 

Obiectele textile si decorative importante in camera bebelusului

Lenjeria pentru patutul bebelusului
Dincolo de designul atractiv, care se combina perfect cu schema cromatica din restul incaperii, lenjeria de pat trebuie sa indeplineasca doua calitati de baza: siguranta si confortul. Ambele depind de materialul din care este confectionata. Va recomandam materialele naturale (bumbac, in, bambus), care sunt perfect sigure pentru sanatatea pielii micutului dumneavoastra. Pentru a va asigura ca acestea se potrivesc perfect cu salteaua aleasa, va sugeram sa accesati pagina lenjerie la comanda si sa cereti o oferta personalizata, in functie de patutul si salteaua alese.

Covorul
Atunci cand alegeti covorul pentru camera copilului, tineti cont de urmatoarele criterii: material, design, dimensiuni. Asigurati-va, asadar, ca dimensiunile sale se potrivesc cu dimensiunile dormitorului bebelusului, ca este confectionat dintr-un material rezistent si ca are o culoare nu foarte pretentioasa: un covor alb, oricat de elegant ar arata, este destul de dificil de curatat in cazul in care se murdareste.

Perdelele si draperiile
In cazul in care folositi o schema cromatica neutra pentru amenajarea camerei bebelusului, puteti adauga o pata de culoare cu ajutorul unor draperii vesele (galbene, turcoaz, albastre etc.).

 

In concluzie, mizand pe versatilitate, simplitate, eleganta si rezistenta, veti reusi sa obtineti o amenajare functionala, practica, armonioasa, care se va adapta nevoilor copilului, chiar si odata cu trecerea timpului. Nu uitati ca alegerea unor piese premium este atat o investitie intr-un design armonios, cat si o investitie in siguranta si confortul bebelusului dumneavoastra.