transport gratuit PE TERITORIUL ROMANIEI la comenzile ce depasesc 4800 lei

Somnul bebelusului: Sfaturi pentru un somn odihnitor

Cu totii stim ca un bebelus odihnit este un bebelus fericit. Tocmai de aceea, parintii trebuie sa faca tot posibilul ca micutul lor sa se odihneasca asa cum trebuie. De acest fapt depinde nu doar buna dispozitie, santatea si dezvoltarea armonioasa a copilului, dar si starea de spirit a parinitilor. Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora il veti ajuta pe junior sa doarma si nu veti pierde nici dumneavoastra noptile.

 

Lumina poate fi folosita in mod strategic

La fel ca in cazul adultilor, si bebelusii isi adapteaza somnul in functie de lumina. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care, desi l-ati asezat in patut, bebe refuza cu indarjire sa adoarma. Intunericul este cel care transmite creierului ca a venit timpul sa doarma, prin declansarea procesului de secretare a hormonului numit melatonina. Astfel parintii pot folosi iluminarea pe timpul zilei, dar si pentru a induce o stare de somnolenta seara.

Este de preferat ca pe timpul zilei sa lasati sa patrunda cat mai multa lumina in casa, mai ales in camera copilului, chiar si atunci cand doarme. Seara, puteti folosi lumina de intensitatea redusa, cu cel putin doua ore inainte de culcare pentru a induce starea de somnolenta. Chiar daca bebelusul se trezeste pe timpul noptii, evitati sa aprindeti luminile, altfel ii veti transmite ca a venit ora de trezire. Daca, pe de alta parte, cel mic se trezeste prea devreme sau nu poate dormi in timpul zilei din cauza luminii, puteti instala draperii pentru filtrarea acesteia.

 

Importanta patutului si a momentului cand asezati beblusul in pat

La fel ca scaunul de alaptat sau masuta de infasat, si patutul bebelusului va juca un rol deosebit de important in viata acestuia. Pentru un somn odihnitor va fi absolut necesar sa achizitionati un pat de calitate pentru bebelusi, pat care sa indeplineasca urmatoarele caracteristici:

Sa fie sigur. Aici ne referim la imbinarea in coada de randunica, perfecta impotriva accidentelor si la garduletul de protectie, pentru a-l impiedica pe bebe sa se rostogoleasca din patut sau sa inceapa explorarile inainte de a fi pregatit;

Sa fie fabricat din materiale de calitate, precum lemnul masiv, material durabil peste generatii. Mentionam aici finisajele, bazate pe apa si uleiuri, fara compusi chimici si fara miros. Finisajele Romina Furniture sunt 100% organice si Certificate Greenguard Gold impotriva chimicalelor si compusilor organici precum ftalatii si formaldehida. Bebe nu va suferi de astm, alergii sau cancer din cauza patutului, iar asta o putem garanta!

Sa beneficieze de o saltea de pat de calitate. Nu treceti cu vederea importanta unei saltele de pat premium, realizata din materiale naturale. Bebelusul se va bucura de sustinerea sistemului osos si de un mediu antibacterian si antialergic, in conformitate cu cele mai inalte standarde de confort, siguranta si rezistenta.

Ati putea desigur sa achzitionati un patut de bebelusi si mai apoi un pat de adolescenti pe masura ce bebelusul se maturizeaza, dar oare aceasta este cea mai buna varianta? La Romina Furniture va punem la dispozitie kit-uri de conversie pentru patuturile convertibile, cu ajutorul carora puteti transforma un pat de bebelusi intr-unul de adulti. Practic patul va creste alaturi de cel mic si va putea fi folosit intreaga viata.

Si totusi mai exista un aspect pe care merita sa-l luati in calcul! Desi poate fi tentant, specialistii recomanda sa nu asezati copilul in patut atunci cand deja a adormit, ci in momentul cand acesta este pe punctul de a adormi. Astfel, atat bebe, cat si mamica se vor odihni mai bine. Studiile sustin faptul ca bebelusii care adorm singuri in patut invata sa se linisteasca si sa adoarma la loc fara interventia parintilor, chiar daca se trezesc pe parcursul noptii.

Totodata, pe parcursul noptii este de preferat sa nu vizitati copilul de fiecare data cand se vor auzi sunete din camera acestuia. Asteptati cateva momente pentru a vedea daca cel mic se linisteste, inainte de a interveni. Astfel, veti evita trezirile mai frecvente.

 

Importanta contactului: cand sa il aveti si cand sa il evitati

Desi se recomanda sa interactionati cat mai mult cu cel mic pentru a crea intimitate, raport si o legatura sufleteasca, anumite momente sunt pur si simplu nepotrivite. O multime de bebelusi sunt deosebit de sensibili la contact, fie chiar si la cel vizual.

Daca bebe se trezeste pe timpul noptii si il priviti in ochi, este posibil ca cel mic sa inteleaga ca a venit timpul sa se trezeasca. Pe de alta parte, o tehnica cu potential in adormirea bebelusului este si hranirea acestuia intre 10 si 12 noaptea.

Aplicati toate aceste sfaturi, impreuna cu cele cunoscute deja de dumneavoastra, iar cel mic se va bucura de un somn cat mai odihnitor.