transport gratuit PE TERITORIUL ROMANIEI la comenzile ce depasesc 4800 lei

Amenajarea dressingului - Ghid complet pentru un dressing perfect

Amenajarea unui dressing nu este doar o maniera pragmatica de a evita imprastierea peste tot a pieselor vestimentare in momentul in care va construiti o tinuta. Acest spatiu poate fi un sanctuar in care sa va regasiti propriul stil si in care sa puteti jongla cu articolele preferate.

In definitiv, un dressing este locul care permite expresia personalitatii dvs. Daca visati deja la propriul colt dedicat fashionului, atunci sunteti in locul potrivit. Acest articol trateaza toate aspectele pe care trebuie sa le cunoasteti, inainte sa incepeti amenajarea dressingului.

 

Organizarea corecta a hainelor si pantofilor intr-un dressing

Primul pas in amenajarea dressingului este sa va analizati nevoile si spatiul pe care il aveti la dispozitie. Inainte de a-l concepe, e preferabil sa luati in considerare chiar modul in care va construiti tinutele, pentru o mai buna eficientizare. Daca petreceti prea mult timp cautand piesele vestimentare, incearcati sa separati hainele de vara de cele de iarna. Acest lucru trebuie sa se regaseasca in felul in care va fi structurat dressingul. Daca preferati sa aveti piesele care merg bine impreuna intr-un singur loc, atunci, ar fi ideal ca dressingul dumneavoastra sa reflecte acest lucru, avand rafturi sub si deasupra standului de umerase. In acest fel, puteti construi rapid tinute, alegand piesele pe verticala.


Eficientizarea spatiului prin alegerea unor standuri cu doua randuri de umerase e foarte atractiva. Insa luati in considerare faptul ca daca nu dispuneti si de standuri care sa permita pieselor sa curga pana jos, atunci nu veti putea aseza decat articole care nu sunt foarte lungi: fuste, camasi, bluze si pantaloni (daca cei din urma permit plierea in doua fara sa apara cute). In cazul in care alegeti un dressing generos, care are si spatiu de depozitare pentru incaltari, incercati sa le plasati sub piesele vestimentare care pot fi combinate cu usurinta cu acestea. Alternativ, puteti plasa incaltarile pe care le purtati mai des in locuri mai usor accesibile, cum ar fi mai aproape de spatiul unde este amplasata oglinda sau de locul in care tineti hainele purtate mai frecvent.


De asemenea, un dressing pe toata lungimea peretelui e foarte atractiv, dar luati in calcul si inaltimea acestuia. Nu este exclus sa fie prea inalt si sa nu puteti ajunge la rafturile superioare. Totusi, daca va doriti un dressing inalt care are si avantajul de a impresiona vizual, incearcati sa depozitati in partea superioara, mai greu accesibila, haine pe care nu le folositi atat de des, cum ar fi cele care nu corespund sezonului.

 

Cum amenajati un dressing in functie de locul ales

Dressing in dormitor
Daca aveti suficient spatiu in dormitor pentru un dressing generos, alegeti unul cu oglinda, sau unul deschis, fara usi. Astfel, veti castiga spatiu. Usile cu oglinda ofera iluzia adancimii spatiului si lungesc, la nivel de efect vizual, dormitorul. Pe de alta parte, avantajul lipsei de usi este ca intregul dressing se transforma intr-o „vitrina de magazin”, in care puteti sa expuneti cele mai interesante piese din garderoba. Multi viseaza sa aiba o camera separata pentru dressing, insa, adevarul este ca e mult mai practic ca acesta sa se afle in dormitor. Este mult mai usor accesibil si nu trebuie sa va deplasati dintr-o camera in alta. Asta inseamna si mai putin timp de petrecut cu aranjarea pieselor care nu au intrat in tinuta pe care alegeti sa o purtati in acea zi.

Dressing pe hol
Dressingul pe hol poate fi o alegere excelenta, mai ales daca este vorba despre un hol tip vagon, care sa permita sa il incastrati in perete, separandu-l cu usi. Insa, daca holul se deschide catre camere, atat pe partea dreapta, cat si pe partea stanga, alegeti dulapuri inguste, facute la comanda, care sa gazduiasca garderoba. In cazul in care holul este generos si se intinde atat pe lungime, cat si pe latime, atunci, de ce nu, transformati-l in dressing cu piese de mobilier de depozitare pe care sa le alegeti sau sa le comandati dupa bunul plac.

Dressing sub scara
Daca locuiti la casa si dispuneti de cel putin un etaj, atunci, ar trebui sa luati in considerare un dressing mic, sub scara. Acesta nu doar eficientizeaza spatiul, dar este si o optiune practica, mai ales daca serveste depozitarii incaltarilor si gecilor, paltoanelor, sacourilor, jachetelor si blazerelor.

Dressing in camera separata
Sa aveti la dispozitie o camera intreaga pentru propriul dressing pare ca e desprins dintr-un vis. Presupunand ca aveti deja la dispozitie camera, cum transformati visul in realitate? In primul rand, aveti nevoie de mobila la comanda pentru a imbraca peretii camerei cu rafturi, standuri si orice altceva se regaseste in viziunea dumneavoastra. In al doilea rand, ganditi-va cum veti mobila acest dressing. Puteti opta pentru o masuta de machiaj cu scaun sau fotoliu. De asemenea, puteti alege si o bancuta tapitata, un taburet sau un fotoliu care sa va ajute cand va incaltati.

Dressing in living
Un design foarte practic pentru un dressing plasat in living este cel ascuns de usi glisante si cu un spatiu incastrat pentru televizor. Astfel, puteti plasa acest dressing pe peretele paralel cu cel pe care se afla canapeaua, economisind spatiu pentru alte tipuri de mobilier, cum ar fi o biblioteca sau o masa de dining.
Pentru a obtine un constrast elegant, puteti opta pentru un dressing de o culoare inchisa, insotit de o usa tip oglinda, luminata din spate cu neoane. In caz contrar, daca vreti sa dati impresia de spatialitate, un dressing alb cu o suprafata mai mare de oglinzi este ideal.

Dressing la mansarda
O mansarda poate fi transformata, cu usurinta, intr-un dressing foarte intim si inedit. Daca acesta e facut din acelasi tip de lemn ca si grinzile mansardei, atunci efectul este cu atat mai spectaculos. In acest caz, tot mobilierul poate fi facut la comanda, iar bancuta poate fi integrata cu parti din dressing. Singura constrangere in jurul careia trebuie sa va orientati este faptul ca oglinda trebuie situata pe unul dintre peretii fara unghi de inclinatie, pentru a putea cuprinde intreaga silueta.

 

De ce este recomandat sa faci un dressing pe comanda

Daca alegeti sa faceti un dressing pe comanda, il puteti personaliza nu doar pentru a eficientiza spatiul, dar si pentru a conferi un aspect vizual placut camerei in care acesta va fi plasat. Daca aveti ochi de designer interior, cu siguranta va veti da seama ce tip de dressing vi se potriveste mai bine si veti putea transpune viziunea in realitate. Puteti alege un dulap sub scari, un dressing cu rafturi culisante, un dressing incastrat in perete, sau chiar un dressing care sa se muleze perfect pe peretii mansardei. Nu doar atat, dar va puteti ocupa si de micile detalii (oglinzi si rafturi la vedere) pe care nu le-ati putea customiza daca ati alege mobila direct din magazin.

 

Din ce materiale poate fi realizat un dressing

Lemnul de fag este un material deschis la culoare, puternic si greu, folosit in general pentru a crea mobila robusta, motiv pentru care este cel mai recomandat. PAL-ul melaminat este mult mai putin rezistent si, estetic vorbind, nu are aceleasi beneficii. Desi mai rezistent decat PAL-ul, MDF-ul nu poate fi nici el comparat cu lemnul de esenta tare, folosit foarte des in manufactura pieselor de mobilier, multumita avantajelor enumerate mai sus. 

Dupa cateva generatii de mestesugari, putem spune ca lemnul de fag si stejar este cel mai potrivit pentru realizarea mobilierului de inalta calitate. Lemnul nu este doar un material, ci si un suflet. El respira si aduce la viata incaperile in care se afla, ba chiar, are si propria sa personalitate. Aceasta personalitate a sufletului lemnului e data de modul in care este finisat, iar noi oferim numeroase finisaje organice din care sa alegeti, astfel incat sa se potriveasca sufletului caminului dumneavoastra. Pentru un impact vizual mai puternic in cazul unui dressing modern, recomandam alegerea a doua finisaje care contrasteaza.

 

Accesorii necesare pentru dressing

Primul si cel mai important accesoriu pentru dressing este oglinda. Aceasta poate fi cu picior, agatata de perete, incorporata intr-o usa a dulapului sau, de ce nu, poate fi un mozaic format din oglinzi mai mici, pentru un efect „wow”.
Sa nu uitam nici de umerase sau de cutiile in care pot fi plasate hainele deja purtate, inainte de a fi spalate. Le puteti alege pentru a se asorta sau pentru a contrasta cu dressingul in sine, in functie de efectul pe care vreti sa il obtineti. Masa de calcat si standurile intra si ele la accesoriile indispensabile unui dressing complet. Daca dressingul este unul spatios, puteti include si o bancuta tapitata, sau chiar o masuta de toaleta cu scaun sau fotoliu, unde sa va puteti realiza machiajul. Insa, indiferent de spatiul pe care il aveti la dispozitie, folositi-va de pereti pentru a crea o atmosfera cat mai placuta, cu obiectele de arta preferate sau tapetul care va este pe plac.

In zilele noastre, traind intr-o era a vitezei, e greu sa ne gasim momentele de liniste, de respiro. Insa un dressing care ne reflecta personalitatea poate fi o oaza de liniste dinaintea furtunii sociale care e viata de zi cu zi. O oaza in care ne regasim pe noi insine, oricat de ocupati am fi. Ne reamintim cine suntem si ne purtam identitatea cu mandrie. Asadar, alegeti aceasta oaza cu grija si intelepciune si nu uitati, echipa de design Romina Furniture va sta la dispozitie pentru a transpune in realitate dorintele dumneavoastra in materie de mobila la comanda.