transport gratuit PE TERITORIUL ROMANIEI la comenzile ce depasesc 4800 lei

Living de lux: idei de amenajare pentru sufragerii sofisticate

Livingul, sufrageria sau camera de luat masa, asa cum o mai denumim, reprezinta, cel putin pentru majoritatea dintre noi, locul in care petrecem cel mai mult timp cu familia atunci cand suntem acasa. In consecinta, spatiul trebuie sa fie armonios, imbietor si sa ofere o senzatie de liniste.

Chiar daca, la momentul actual, livingul de vis exista doar in imaginatia dumneavoastra, mobila pentru living de la Romina Furniture poate da contur acestui vis. Inspirati-va din sfaturile de mai jos si, daca nu veti reusi sa gasiti ceea ce cautati, specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a crea mobila de living la comanda.

 

De ce trebuie sa tineti cont atunci cand amenajati un living de lux

Chiar daca pasiunea noastra este fara doar si poate realizarea la comanda a mobilei de lux, intelegem, totusi, ca acesta nu este singurul element care conteaza atunci cand discutam despre livinguri de lux. Mobila de lux pentru living va fi pusa in valoare mai mult ca sigur si de iluminare, stilul ales sau dimensiunea livingului.

In ceea ce priveste lumina, recomandam sa alegeti corpuri de iluminat care sa puna in valoare tema aleasa. De exemplu, in cazul unei camere de zi amenajata in stil clasic, puteti opta pentru un candelabru, cu cristale, supradimensionat, ca piesa centrala, si cateva veioze de epoca. Pentru un plus de stralucire, puteti adauga si o oglinda. De asemenea, va fi absolut necesar sa luati in calcul si tipul de locuinta, livingul de la casa fiind diferit de cel dintr-un apartament. In cazul casei, livingul poate fi proiectat alaturi de un arhitect inca din faza de constructie a locuintei. In cazul apartamentului, nu veti beneficia de atat de multa libertate, din cauza dimensiunilor reduse. De aceea, pe langa mobila pentru living moderna, va veti putea baza mai degraba pe decoratiuni si diverse accesorii.

Nu putem sa nu aducem in discutie si finisajele, cele care vor asigura aspectul deosebit al mobilei si in acelasi timp si sanatatea familiei, gratie certificarii Greenguard Gold, respectand unele dintre cele mai riguroase standarde de emisii de substante chimice impuse de terti din lumea intreaga, contribuind la reducerea poluarii aerului ambiental si a riscurilor de expunere chimica. Interioarele caselor de lux sunt speciale tocmai datorita armoniei dintre toate aceste elemente.

 

Idei de amenajare a unui living de lux in functie de dimensiune

Caminele si modelele de sufragerii sunt la fel de diferite precum oamenii care le ocupa, tocmai de aceea, vrem sa va oferim cateva sugestii si in functie de dimensiunea sufrageriei.

  • Amenajarea unui living de lux de mici dimensiuni 
    Amenajarea unui living mic va fi putin mai dificila din cauza spatiului restrans de desfasurare si a faptului ca mobilierul va indeplini atat o functie decorativa, cat si una foarte practica. In acest caz, recomandam canapele si fotolii moderne care sa fie atat functionale, cat si confortabile, fara sa incarce spatiul. Este de preferat ca mobilierul sa fie cat mai compact, cu multiple functii de depozitare sau sustinere, de exemplu o biblioteca pe comanda, care sa imbrace perfect peretele.

  • Amenajarea unui living de lux de mari dimensiuni 
    Amenajarea unui living mare va oferi mult mai multe optiuni; veti putea include o zona de dining, de relaxare si, de ce nu, un bar. Regulile de amenajare sunt destul de permisive, deci, puteti opta pentru mobilierul dorit luand in calcul mai degraba stilul personal si cel al locuintei. In alegerea modelelor de mobila pentru sufragerie va fi nevoie doar sa tineti cont de felul in care se armonizeaza toate elementele unui living de lux. Desi puteti include si alte elemente care sa adauge un plus de stil, precum perdele pentru living, masute sau un semineu incorporat, incearcati sa nu supraaglomerati spatiul.

 

Idei de amenajare a unui living de lux in functie de stil

Poate cel mai important aspect cand vine vorba despre amenajarea unui living, stilul este componenta care va impregna sufrageria cu personalitatea familiei. Fiindca tinem in egala masura la traditie, dar si la stilul modern, va punem la dispozitie cateva sugestii pentru amenajarea unui living modern, clasic si vintage.

  • Amenajarea unui living in stil modern 
    Acest stil este popular datorita imbinarii dintre simplitate si eleganta, liniile drepte si minimalismul oferind multiple posibilitati de amenajare. In ceea ce priveste culoarea, mizati pe tonuri neutre sau reci. Pentru un design cat mai curat, renuntati la decoratiunile foarte incarcate si optati pentru piese care sa accentueze cromatica. Nu uitati nici de plante, frecvent intalnite in cadrul amenjarilor moderne. Pentru un plus de inspiratie a unui stil modern, puteti arunca o privire la colectiile Pandora si New York.

  • Amenajarea unui living in stil clasic 
    In cazul stilului clasic, vorbim despre o imbinare perfecta intre eleganta si piese care atrag atentia prin designul lor atemporal. Atmosfera sobra, dar totodata imbietoare, este asigurata de liniile ample care creeaza un impact vizual armonios. Mizati pe piesele cu o estetica aparte, in tonuri calde de maro sau alb. Nu in ultimul rand, o amenajare clasica trebuie sa acorde o importanta sporita confortului. Mobila este prezenta de dragul aspectului si mai putin al functionalitatii. Pentru inspiratie asupra liniilor, puteti arunca o privire la colectiile Antonio sau Imperio.

  • Amenajarea unui living in stil vintage 
    Desi designul vintage poate ridica ceva provocari atunci cand vorbim despre mobila, aceasta fiind mai greu de realizat sau de asortat cu restul elementelor, potentialul ei de a exprima personalitatea proprietarilor este cu atat mai puternic. Pentru a reda o atmosfera de epoca, puteti folosi nu doar mobila, ci si tapet sau tapiterii special prelucrate si decoratiuni specifice acestui stil. Cromatica obisnuita este cea a degradeurilor sau a nuantelor de argintiu sau auriu patinat, finisaje emblematice pentru mobilierul vintage de la Romina Furniture. Mizati pe canapele si fotolii cu brate si picioare sculptate. Nu ezitati sa accesorizati mobilierul in stil vintage cu butonii si manerele corespunzatoare.

Aveti alte idei pentru mobila din living? Impreuna le putem transforma in realitate!